Cork Jazz Festival i Irland

Oplev Cork Jazz Festival på en kulturrejse til Irland. Normalt rejser de fleste til Irland for at lytte til den populære folkemusik, men irerne kan skam også arranger god jazz.

Fantastisk musik og mad

Irlands næststørste by er vært for landets største jazzfestival en weekend om efteråret, før vinterhvilen sætter ind. Cork er sports-, handels- og bryggericentret i syd: Guiness’ to konkurrenter, de to værdsatte dry stouts, Murphy´s og Beamish, produceres begge i County Cork. Men det er Guiness – som James Joyce kaldte “Irlands vin” – der sponserer denne store musikfestival. Øl spiller en stor rolle for at holde stemningen i top, en rolle, der dog overskygges af musikkens gennemslagskraft, kvalitet og variation i et land, der er forelsket i sin musikalske arv. De største internationale navne spiller i Operahuset og på en række andre teatre rundt omkring i byen, men i pubber og på gadehjørner kan man opleve kommende navne levere noget af festivalens mest inspirerende, og spontane, musik. I den nærliggende Kinsale som ligger ca. 30 km sydvest for Cork, har man for nylig taget idéen op som et mindre, mere intimt spillested og afholder sin helt egen jazzfest.

Arbutus Lodge

I Cork kan man f.eks trække sig tilbage fra tummelen til hotellet Arbutus Lodge, den sengeorgianske tidligere bolig for Corks borgmester, og hvis panoramaudsigt kun overgås af hotellets berømte restaurant med et klassisk irsk køkken og den mest imponerende vinkælder i området. Arbutus Lodge Hotel er det bedste i Cork og kan prale med Corks allerbedste restaurant. Selv om den fashionable beliggenhed og udsigterne heroppefra er en del af dets charme, føles festivalfeberen også her: De fleste af festivalens topnavne holder til på dette familiedrevne hotel.

Kulturrejse til Cark Jazz Festival

Her finder du link med informationer om festivalen i Cork som ligger ca. 25o km sydvest for Dublin og ca. 120 km syd for Shannon. Festivalen foregår i slutningen af oktober, læs om de nøjagtige datoer på hjemmesiden www.corkjazzfestival.com