Christkindlmarkt i München, julemarked en del af Tysklands kultur

Juletid er altid hyggelig men netop i Tyskland er det også en fortryllet årstid med de mange hyggelige julemarkeder som Tyskland er så kendt for og som hvert år tiltrækker tusinde turister der besøger julemarkeder på deres rejse. Spørgsmålet er som om man kan kalde en rejse til julemarked for, kulturrejser, men har du først besøgt de tyske julemarkeder vil du sikert give mig ret i at det i høj grad er en kulturrejse. Det vil være umuligt at beskrive alle julemarkeder i Tyskland, for hver en by med respekt for sig selv har deres eget marked. Nogle er naturligvis mere kendte end andre og vi vil her på kulturrejser løbende lave små beskrivelser som inspiration. I dette indlæg kan du læse om det berømte Christkindlmarkt i München, Bayern.

Christkindlmarkt

Den amerikanske forfatter Thomas Wolfe konkluderede, at München er “en levendegjort tysk drøm” – og denne beskrivelse synes særlig rammende i adventen, hvor Bayerens hovedstad omskaber sig til et tredimensionalt julekort. Utallige julemarkeder dukker op overalt i Tyskland med salg af håndlavet julepynt og krybbefigurer, julelys, udskåret trælegetøj og alle de andre ting, der forbindes med højtiden, bl.a. weihnachtspyramiden (“julepyramider”, små karruseller, der sættes i bevægelse af varmen fra et lys, og som findes i ethvert tysk hjem). Münchens Christkindlmarkt, der kun gøres rangen stridig af Nürnbergs pittoreske marked, er et af Tysklands største, ældste og mest fornøjelige. Hundredvis af rigt udsmykkede boder ligger spredt over hele Marienplatz, den centrale plads i hjertet af Münchens Alstadt (gamle bydel), med et enormt ædelgranjuletræ i midten.

Vil du besøge Christkindlmarkt i München på din kulturrejse kan du finde mere information her.

Vil du opleve de tyske julemarkeder på en grupperejse med dansk rejseleder findes der mange danske rejsebureauer der arrangere kulturrejser til Tyskland