Bussaco-skoven i Portugal

Et tidligere lystslot som hotel i grønne omgivelser, det er Bussaco-skoven tæt på byen Coimbra i regionen Beiras, som dækker et område mellem Coimbra og op til Douro i Portugal. Fra Lissabon har du godt 220 kilometer til Bussaco-skoven og fra Portugals anden største by Porto er der godt 100 kilometer.

Den afsides Bussaco-skov som hedder Floresta do Bussaco på portugisisk, er egentlig ikke nogen skov, men et enormt, murkranset arboret, der har været passet og plejet af lokale munke i århundreder. I takt med at det portugisiske kolonirige voksede, blev eksotiske træer hjembragt fra alle hjørner af kloden, og efterhånden fremelskede munkene en botanisk pragt så berømt, at en pavelig bulle fra 1600-tallet truede med ekskommunikation af enhver, der skadede træerne. Ikke længe efter at munkeordenerne var blevet undertrykt i 1834, bestilte kong Carlos 1. en italiensk teaterarkitekt til at opføre et sommerlystslot – den sidste sommerresidens, der blev bygget af det portugisiske monarki – midt i denne 100 ha store skov. Resultatet blev en ødsel pastiche med et mylder af spir, tårne og buede vinduer. I dets indre fortsætter fantasiverdenen med glasmalerier, håndmalede vægmalerier og kakler, rustninger og en udsigt, der engang fortryllede de kongelige. Det var den portugisiske monarks sidste store gerning: Slottet blev fuldført i 1907, og kong Carlos blev snigmyrdet i 1908. Hans søn boede på slottet før sin flugt til England og et liv i eksil, efter at han var abdiceret i 1910.

Palace Hotel do Bussaco

Slottets seneste funktion er som Palace Hotel do Bussaco, et af Europas mest særegne hoteller, en århundredgammel romantisk juvel af kongelig luksus. Palace Hotel do Bussaco finder du på adressen Mata Nacional do Bussaco. Læs meget mere om udvalgte hoteller i Portugal her på bloggen om kulturrejser, se priser i hotel oversigten og foto fra rejsemål i billedgalleriet.