Børn i Lissabon

Lissabon er en by, der tiltrækker børnene pga. dens beliggenhed, klima og alsidighed. Portugisere elsker børn og viser tit deres glæde på en spontan og kærlig måde og viser det ofte ved at kærtegne børn. Lissabon er en herlig by for hele familien, og på en kulturrejse til Lissabon er der noget at se og opleve for alle aldersklasser.

Der er børne-faciliteter de fleste steder: På offentlige toiletter såvel som i offentlig transport (børn under 4 år rejser gratis og fra 4 til 11 betaler halv pris). I samtlige busser, tog og metro er der siddepladser forbeholdt børn, gravide og ældre.

Lissabon er en meget spændende by for børn, fordi den er fyldt med kontraster med dens beliggenhed tæt ved Tejo-floden og de høje bakker, hvor der kører de traditionelle sporvogne, som de fleste børn synes er meget sjove at køre i.

På de fleste spisesteder (restauranter, cafeer, selvbetjeningsrestauranter, mv.) findes børnemenuer eller kan man vælge en halv portion (meia dose) til børnene. Skulle man dele en portion med børnene, kan man altid bede om en ekstra tallerken.

I alle supermarkeder kan man finde et stort udvalg af produkter til babyer og børn såsom bleer, børnemad, -juice, m.v. Det kan ofte betale sig at købe et LisboaCard som giver ubegrænset adgang til de offentlige transportmidler i Lissabon samt tog til Sintra og Cascais, desuden, fri entré til museer og monumenter – samt op til 50% rabat på andre turiststeder. Kortet kan købes for 24, 42 og 72 timer. Gratis til børn fra 0 til 4 år og rabat på 50% til børn fra 5 til 11 år.

Legepladser og parker for børn i Lissabon

Lissabon har også mange flotte parker, hvor man altid finder en eller to legepladser, Zoo, Pavilhão do Conhecimento (Lissabons videnskabsmuseum) og  Oceanario (et af Europas største akvarier), begge beliggende i Parque das Nacões), Belém kvarteret.

Ønsker man at opleve naturen, kan man vælge at tilbringe nogle timer in Monsanto Park, også kaldt ”Lissabons lunger”, en 1000 hektar stor park, med eksemplarer af mange typer træer, planter og dyr, der findes i hele landet. Her har man også muligheden for at dyrke sport, spise en medbragt pic-nic, og der er restauranter, pool, mv.

Udflugter med børn i og omkring Lissabon

Uden for Lissabon har man mulighed for at boltre sig ved de dejlige og børnevenlige strande langs Estoril-kysten eller besøge Kidzania, en 6.500 m2 stor by i børnenes højde. Derudover kan man fortsætte til Sintra og besøge de maleriske slotte eller legetøjsmuseet.

Inden for en rimelig afstand kan man vælge at tage på udflugter mod nord og besøge for eksempel Serra de Aire National Park og beundre verdens ældste og største spor af dinosaur, Santo Antonios huler, og eventuelt besøge Lourinhã Dinosaur-museet efterfulgt at et ophold i fiskerbyen Peniche (evt. med en sejltur til øen Berlengas med en vindunderlig natur og mulighed for dykning).

Foretrækker man at køre sydpå er der fantastiske oplevelsesmuligheder med en sejltur fra Setúbal havn og observation af delfiner i deres naturlige miljø eller en jeep-safari med frokost i Naturparken Serra da Arrábida.