Ávila i Castilien og León

Ávila ligger godt 100 kilometer nordvest for Madrid i regionen Castilien og León og er en interessant by at besøge på en kulturrejse i dette område.

Ávilas næsten perfekt bevarede bymur fra 1000-tallet er et fredet nationalt mindesmærke. Det tog over 2000 arbejdere ti år at bygge denne 3 m tykke og 12 m høje mur. Over 2½ km omslutter den denne højtliggende by og rummer 90 halvcirkelformede udkigstårne, 9 snævre hvælvede porte og over 2300 brystværn. Den fremtræder stadig forbløffende velbevaret. På en vandretur rundt på murkronen kan man levende forestille sig en maurisk hær nærme sig. Selv byens ordinære katedral fra 1100-tallet – halvt fæstning, halvt kirke – er sammenbygget med muren og havde militære funktioner. Ávila har længe spillet en vigtig rolle i Spaniens religiøse og åndelige historie, især som hjemsted for St. Teresa, der blev født her i 1515. Hun var en svagelig, men åndrig kameliternonne fra en rig, lokal familie af jødisk oprindelse og skulle senere blive en af de mest berømte af alle katolske helgener og Spaniens skytshelgeninde. (Den hellige Jakob er Spaniens skytshelgen).

Hotel Palacio de Valderrábanos

Under et ophold på Hotel Palacio de Valderrábanos befinder man sig lige i Ávilas åndelige og geografiske centrum. Det blev bygget i begyndelsen af 1300-tallet som biskopresidens, og fra værelserne har man udsigt til katedralen. Prøv at få en suite i det befæstede udkigstårn, hvorfra man kan fornemme fortiden blive levende. Hotel Palacio de Valderrábanos finder du på adressen Plaza de la Catedral 9, i Ávila. Læs meget mere om udvalgte hoteller i Spanien her på bloggen om kulturrejser.