Antikvitets-udstilling i Newark

Er du blandt dem der kan lide at gå på jagt efter antikviteter på en kulturrejse, så læs mere om antikvitets-udstillingen i Newark som ligger i Nottinghamshire i England.

De fleste forbinder London med paradis for antikvitetselskere. Men hvordan og hvor fylder de mange antikvitetshandlende med deres boder og forretninger i Portobello og Camden Passage deres varelagre op?

Antikvitetsudstillingen i Newark, Europas største, er åben for offentligheden og udfylder et udstillingsområde på 35 ha med op til 4000 inden- og udendørs salgsstande. Antikvitetsjægere vil opdage, at denne todages udstilling (afholdes seks gange om året) både er en glæde og en udholdenhedsprøve: Rækken af stande strækker sig mod uendeligheden, at det kan være et mareridt at finde parkering. Der kommer sælgere fra hele Storbritannien og Europa, hvilket tiltrækker købere og nysgerrige fra hele verden. De fleste handlende er dygtige købmænd, og fantastiske fund er usandsynlige, men på ingen måde umulige. Her gælder det om at være tidligt på færde: Udstillingerne afholdes mandag og tirsdag med en væsentligt højere billetpris mandag (de, der kommer tirsdag morgen, før dørene åbnes kl. 8.00, kan dog stadig gøre gode fund). Folk flokkes her i håbet om det ultimative fund, men også for at bese det enormt varierede vareudbud. De, der ikke har tænkt sig at købe, kan nyde udstillingen som en gigantisk kulturel begivenhed. Da briterne var uhyre berejste i kolonitiden, vil indkøb i England være som indkøb i hele verden.

Du finder udstillingen i Newark ca. 170 kilometer nord for London. Udstillingsområdet ligger kun nogle få minutters kørsel nord for Newark og der er regelmæssige togafgange fra London og bustransport til og fra stationen i Newark hvis du ikke selv har lejet bil. Udstillingen er åben mandag-tirsdag 5.30 – 19.00, seks gange årligt i februar, april, juni, august, oktober og december.