Hoteller på Sicilien

Find det helt rigtige hotel på Sicilien til din kulturejse.

Beliggende ved foden af Italiens støvle finder du Sicilien, som er en Italiensk region og den største ø i Middelhavet. Besøgende tiltrækkes især af øens behagelige middelhavs klima, en gastronomi i verdensklasse, græske ruiner, livlige byer, landlige oplevelser, imponerende strande og meget mere. Hotellerne på Sicilien er åbne hele året rundt og er altid klar til at byde gæster velkommen.

Den skælvende vulkan Etna troner majestætisk i det Sicilianske landskab og er en af verdens mest aktive vulkaner. Nogle gange føles hele øen som en stor rutsjebane med fortællinger om mafiaens korruption og gader i de travle byer, der kræver din fulde opmærksomhed. Turisterne tiltrækkes ikke af Italiens politik og ubetydelige højhuse, men af de mange ubeskrivelige naturspots, hvor hoteller springer frem i prægtige omgivelser.

Hoteller for enhver smag

Der er noget for enhver smag, når der skal vælges hotel på Sicilien. Du kan bo i spændende storbyer, vuggende kystbyer eller midt i naturen. Sicilien er ikke overrendt af turistresorts, og derfor er der en meget autentisk atmosfære på øen.

Der findes budgethoteller, charmerende gamle Bed&Breakfasts og luksushoteller placeret i udkanten af byerne eller i landsbyerne. Fælles for dem alle er, at de ligger i skønne omgivelser, der tilbyder alt, hvad hjertet begærer. Her findes også fine 5 stjernede hoteller med historisk og charmerende atmosfære og nyere hoteller med en mere moderne atmosfære. Mange af hotellerne tilbyder halvpension.

De fleste hoteller er lokaldrevne, men derudover findes der velkendte hotelkæder som Hilton, NH Hoteles, Best Western, Orient-Express, Charme og Relax and AMT. Du kan bo på et strandhotel i Giardini Naxos, Cefalu, Mortelle eller Mondello eller bo i de spændende storbyer som Palermo, Catania og Trapani. Et andet spændende og populært kystresort er Taormina.

Øens årstider er skiftende og har derfor hver sin charme. Vintrene er mere kølige og regnfulde end foråret, sommeren og efteråret. Øen bliver besøgt året rundt, og hvis du vælger en rejse i vintermånederne, vil du kunne mærke en økonomisk fordel.

Håndplukkede hoteller med charme finder du bla. hos Hideaways og In-italia som begge er specialister i rejser til Italien.

Håndplukkede hoteller på Sicilien

Top 5 attraktioner:

Vulkanen Etna
Vulkanen er Europas mest aktive og dominerer horisonten i det østlige Sicilien. Etna kan bestiges ved vandring og de mindre aktive kan hoppe ombord på svævebanen og lade sig transportere til toppen.

Aeolian
Der går jævnligt færger mellem Sicilien og øerne Aeolian, hvor naturlige spaområder med varme mudderbade kan opleves.

Amfiteateret i Taormina
Det antikke græske amfiteater ligger i betagende omgivelser, og er en af Siciliens fineste ruiner.

Agrigento
Agrigento er et must at opleve, når du er i Sicilien. Byen byder blandt andet på barokbygninger, historiske ruiner og pragtfulde strande med klart indbydende vand.

Templernes dal
Lige udenfor Agrigento ligger et af de vigtigste arkæologiske steder i Europa med 8 templer fra år 500 før Kristi fødsel.

Oplevelser

Karneval
I februar kan øens festlige karneval opleves. Karnevallet er ikke en gammel tradition på Sicilien men vældig populær, så det kan være svært at finde et hotel i denne periode.

L’Infiorata
I maj afholdes en blomster- og kunstfestival, hvor lokale udsmykker byen Noto med overdådig kunst lavet af blomsterblade.

Ottobrata
Hver søndag i oktober tager mange rejsende til byen Zafferana Etnea. Her fejrer de lokale slutningen på sommeren med en kulinarisk festival. Her kan der nydes et væld af produkter fra egnen som for eksempel stærke lokalproducerede øl.