Besøg Chopins fødeby i Polen

Statue af Chopin
Statue af Chopin i parken i Zelazowa Wola. Foto-kreditering: jbquig. Oploaded under licensen CC BY 2.0

Frédéric Chopin, der havde en fransk far og en polsk mor, blev født i 1810 i Zelazowa Wola, som er en lille by vest for Warszawa. Han levede i Polen sine første 20 leveår og vandt ry som en dygtig pianist, før han tog til Paris i Frankrig og vandt international berømmelse. Selv om han ligger begravet i Paris, tager mange musikelskere rejsen til hans polske fødehjem, som i dag er et museum, og den skyggefulde park, der omgiver det, som en bevægende pilgrimsrejse.

Koncerter i begyndelsen af maj

Hvis du også tager på en sådan rejse, så sørg for – om muligt – at lægge denne endagsrejse fra Warszawa på en søndag formiddag i begyndelsen af maj, hvor der er koncerter med virtuose pianister, der spiller i den selvsamme stue, hvor Chopin komponerede sine første valse, polonæser, mazurkaer og nocturner.

Kombiner med besøg i Kampinos Nationalpark

Stadig med hovedet fyldt af Chopins melodier kan man besøge Kampinos Nationalpark. Den velafmærkede naturrute udgår fra Zelazowa Wola og fører gennem tætte skove og blomsterstrøede enge – omgivelser, der ikke kan have undgået at inspirere Chopin. Hvis man vælger ikke at forlade Warszawa, bør man undersøge sommerprogrammet for de Chopin-koncerter, der finder sted i byens vidunderlige Lazienki-park i nærheden af det imponerende Chopin-mindesmærke, der blev indviet i 1926.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere