Prøv et natursvømmebad på en rejse til Frankrig

pool
Nyd en dukkert udden sviende klor. Foto: Rob Nguyen, CC BY-SA 2.0

Naturlige svømmebade er blevet særdeles populære i den senere tid, og det skal nok til dels forklares ved at begreber som økologi og bæredygtighed, autenticitet og naturlighed efterhånden er blevet forbundet godt og grundigt med turisme og rejseliv.

Er du på ferie i Midi-Pyrénées i Frankrig, og er du på udkig efter en dukkert i frisk vand, bør du overveje at lægge ruten forbi Nestier, Hautes-Pyrenees, hvor et større natursvømmebad netop er åbnet. Natursvømmebadet ligger i forbindelse med et vandfald, hvilket sikrer, at vandet er friskt, rent og veliltet. Vandfaldet fungerer også som en naturlig pumpe, og vandet er derfor rent og klart hele vejen rundt i poolen.

Rent vand

Som andre natursvømmebade bruger badet ved Nestier ikke nogen kemikalier til at holde vandet rent, i stedet er det tilførslen af rent vand kombineret med et biofilter bestående af forskellige vandplanter, der sikrer, at vandkvaliteten hele tiden er i top og egnet til svømning og bad. Både vandfald og vandplanter har også en æstetisk funktion, og gør et behageligt og “naturligt” indtryk. Man slapper af og føler velvære på et helt andet niveau i natursvømmebade sammenlignet med de almindelige klor-stinkende swimmingpools.

Vandet i natursvømmebadet ved Nestier er faktisk så rent, at det klarer en test for drikkevand. Så i princippet kan man tage sig en slurk, mens man bader. Området omkring badet lægger også op til en afslappende gåtur, selvom der stadig mangler noget beplantning omkring natursvømmebadet. Den er dog plantet og på vej, så læg endelig vejen forbi på din næste rejse til Frankrig.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere