Parador: En eventyrlig måde at bo på i Spanien

Parador de Santo Estevo
Parador de Santo Estevo, et af de specielle museumshoteller i Spanien. Foto: Armando Gonzalez Alameda, CC BY-SA 3.0 ES.

Rejser du til Spanien med et ønske om en ferie i charmerende og historiske omgivelser, bør du overveje et ophold på de særlige Parador-hoteller. Disse er nemlig indrettede i gamle slotte eller klostre beliggende i naturskønne områder af historisk betydning.

Særligt otte udvalgte Paradors er helt specielle – de såkaldte Museum Paradores. Som navnet antyder er Museum Paradores både hotel og museum på én gang. Når du tjekker ind får du udover en nøgle til dit værelse også udleveret en guide, der hjælper dig med at udforske bygningen som historisk eller kulturel arv. Du kan på den måde lære om bygningen, du bor i: Hvem boede her tidligere? Hvilken funktion havde stedet op gennem historien?

At bo i historiske bygninger – og ikke bare besøge dem kortvarigt om dagen som museum – giver en anden dybde i opholdet, og det giver dig fred og ro til i dit eget tempo at gå på opdagelse i de eventyrlige omgivelser, uanset om du tolker gamle kobberstik i gården, bestiger høje tårne eller bare nyder udsigten over det skønne opland fra dit værelse.

Med tiden er der planlagt mange Museum Paradores rundt om i Spanien, men allerede nu er de otte første åbne:

Santo Estevo Parador hotel

Er et velholdt og spektakulært beliggende Benediktiner-kloster ved Ourense i Galicien centralt i Ribeira Sacra-området vidt berømt for sin storartede natur. Masser at undersøge både udenfor og indenfor.

Santiago Parador hotel

Santiago de Compostela i Galicien er berømt verden over, og bor du på det tilstødende Parador hotel, kommer du overnatte i de lokaler fra 1400-tallet, hvor pilgrimme tidligere opholdt sig, når de ville besøge katedralen og byen.

Granada Parador hotel

Ved Nasrid palads kan du nu overnatte i et kloster bygget af de katolske konger. Her er du allerede i Alhambra, så der mangler bestemt ikke interessante ting at udforske.

Oropesa Parador hotel

Ved Toledo i Castile-La Mancha skal man da nærmest bo på et slot, og det har du nu mulighed for – endda med udsigt over det Gredos-bjergene.

Cardona Parador hotel

I Cordona, Catalonien (ikke langt fra Barcelona), har du mulighed for at bo på en middelalderborg med flot overblik over den idylliske by Cardona.

Úbeda Parador hotel

Her kan du bo på renæssanceslot ved Úbeda i nærheden af Jaén i Andalusien; stedet blev af kong Alfonso XIII gjort til Parador hotel allerede i 1930.

Parador de Cangas de Onís

Bo på et gammel kloster i Asturias i det nordlige Spanien. Klosteret er kendt for at rumme mange kunstskatte, som benediktinermunkene samlede sammen under deres tid. San Pedro de Villanueva klosteret, der stammer fra det 18. århundrede, er bygget på ruinerne af et slot. Hotellet er et godt udgangspunkt for at udforske Picos de Europa Nationalparken.

Parador de León

Skal du holde ferie i León, er et ophold på dette kloster fra det 16. århundrede en chance for at sætte prikken over i’et. Bygningen stammer fra samme periode, som broen over Bernesga-floden i udkanten af León. I dag er hotellet ikke blot kendt for sine rummelige, elegante værelser, men også den gode restaurant.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere