Rejser til Marseille

I Marseille hersker den folkelige stemning og den høje puls. Den sydfranske storby  er en spændende destination hvor den franske indflydelse møder spændende gastronomi i en yderst levende bymidte. Rejs til Marseille med Escapeaway og oplev atmosfæren selv!

Den smukke havneby Marseille har alt hvad der skal til for at sætte en romantisk stemning og forbindes af mange som en af de byer hvor man kan opleve det autentiske Frankrig. Her findes den mest bedårende og charmerende havn, hvor flot arkitektur pryder de mange bygninger omkring en. Blomsterne gror så smukt i bede ude på de mange franske altaner i byen og solen står højt på himlen og hvor tjeneren og baggrundchatten foregår på det mest charmerende, franske sprog.

Når du besøger Marseille så kan vi anbefale at besøge en lang række seværdigheder. Eksempelvis se hvordan den gamle havn lever. Man kan opleve hvordan de mange skibe lægger til og fra havn fra det lille slot, kaldet Chateau D’If. En borg lokaliseret midt ude på en klippeformation. Den smukke borg er også medvirkende i den populære roman:”Greven af Monte-Cristo”.

Den store kirke, med udsigt udover hele byen, kaldet Notre Dame de la Garde er ligeledes også en fantastisk attraktion man kan opleve. Eller oplev områdets fascinerende historie, fra tiden hvor de første civilisationer slog sig ned her. Musée d’Archéologie méditerrainéenne kan byde på en fantastisk udstilling som dokumenterer nogle de af tidligste tegn på mennesker i Europa. Dette er bare få muligheder blandt mange denne vidunderlige by kan byde på.

”C’est la vie” – er muligvis den mest brugte sætning folk bruger i Marseille. For Marseille er bare så fantastisk by en at spendere livet i.

Velkommen til Frankrig med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Marseille og andre rejsemål i Provence hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Vælg først om du vil rejse til Marseille fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel i Marseille med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs om rejser til Arles
>> Læs om ophold på vingårde i Frankrig

Hoteller i Marseille

Populære hoteller i Marseille

Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Marseille
8,8
Meget godt
2770 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.2 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Marseille
8,4
Meget godt
2035 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 32 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Marseille
9,3
Fabelagtigt
3013 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til området omkring Marseille i Frankrig har jeg her samlet en lille rejseguide med fakta og informationer om rejsemålet. Vil du have mere inspiration til rejsen så kig forbi bloggen, her skriver vi om erfaringer fra egne rejser til Provence og du kan læse om emner som, den lokale mad og vin, naturen, historien og om kulturlivet, få tips til udflugter og seværdigheder i området, læs om vejret når du rejser og meget mere...

I Marseille finder du et fantastisk bohemisk kvarter med smukke gader og pladser. Oplev også kirken ”Notre Dame de la Garde” som udover at være en skønhed i sig selv, også byder på en malerisk udsigt udover byen.

Oplev en livlig by

Marseille byder på alt, hvad hjertet begærer og du vil bemærke at her er gang i den som i en international storby. Find en lille fortovscafé og sæt dig og se livet drive forbi mens du nyder en café latte. Prøv også en af de gastronomiske restauranter som byder på noget for enhver smag. Besøg Marseille på en dagsudflugt hvis du er i området eller hold din storbyferie her.

Udforsk Le Panier

I Marseille finder du et fantastisk bohemisk kvarter med smukke gader og pladser. Denne del af byen er anset for at være ”den gamle del” og ligger bag byens rådhus. Tag ”le petit train” ind til denne del af byen, og lad bilen stå derhjemme, da her er lukket for al trafik det meste af dagen. Giv dig selv fri, og brug tiden på at gå rundt og opleve kvarteret på egen hånd, uden en plan eller en guide. Køb lokal kunst og håndværk i en af de mange butikker. Stop på Place de Lenche som er en smuk plads fyldt med restauranter, barer og butikker. Besøg også Place des Moulins og betragt den fantastiske udsigt over Marseilles bygninger, kirke og havn.

Kombinér kultur og badeferie

Byen er et kulturelt knudepunkt med en berømt opera, mange historiske og maritime museer og et utal af gallerier samt et pulserende natteliv. Højt hævet over byen ligger byens ”hovedkirke” Notre-Dame de la Garde som er et populært pilgrimsmål i Frankrig. Som du bevæger dig op mod kirken vil du måske høre de lokale omtale kirken som ”La Bonne Mére” som betyder ”den gode mor”. Bemærk også de lokales meget specielle ”syngende” accent som leder tankerne hen på italiensk og spansk.Tag en pause fra de kulturelle oplevelser og udforsk de marseillesiske strande som byder på klart azurblåt vand og smukke calanques (klipper).

Få stillet dine købslyster

Gå en tur på en af de smukke boulevarder og hyggelige gader og oplev det brede udvalg af butikker. Start fra La Canebiére og fortsæt syd herfra hvor du vil finde gader som Rue Paradise, Rue de Rome og Rue St Ferréol som byder på både highsteet samt designer butikker. På gaderne omkring operahuset finder du endvidere flere tøjbutikker kombineret med souvenir-shops og caféer. Er du mere til kommercielle indendørs centre finder du naturligvis også det i Marseille. Det velkendte center ”Galéries Lafayette” samt ”Centre Bourse” findes i nærheden af den historiske gade La canebiére, som også bliver kaldt Marseilles Champs-Élysées ikke at forveksle med den i Paris.

Besøg Les goudes og Frioul øerne

Les Goudes er en lille fiskerihavn som ligger overfor Frioul øerne. Læg mærke til at havnen har bevaret sin autencitet og nyd at du kan spise friskfanget fisk på en af restauranterne og beundre udsigten over bugten til den ene side og klippen Rocher des Goudes til den anden. Besøg de 4 øer Pomègues, Ratonneau, If og Tiboulen. Oplev et rigt planteliv samt smukke rå strande. På øen Pomégues finder du også en økologisk producent af havaborrer som var blandt de første til at modtage et certifikat for deres organiske tilgang til produktionen.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her