Mad og markeder i Napoli

Napoli gademarked
Du kan få lang tid til at gå med at udforske Napolis gademarkeder. Foto: seekingfireflies, CC BY 2.0.

Udsigten over Napoli-bugten, med Vesuv-bjerget i baggrunden, er så slående smuk, at den alene er hele rejsen til Napoli værd. Byen og området omkring den bugner også af verdensberømte kulturelle seværdigheder. Men der er meget andet at forsøde tiden med på en rejse til Syditaliens hovedby.

For eksempel er Napoli ideel som shopping-by, og byens markeder har en typisk syditaliensk atmosfære og et prisniveau, der for en dansker er særdeles rimeligt.

Alene det at gå rundt på markederne og betragte den farverige blanding af nederdele, der flagrer i vinden, friske grøntsager, udsøgt porcelænskunst og husholdningsartikler, tekstiler i høj kvalitet og genbrugsvarer er en oplevelse i sig selv.

Spændende markeder i Napoli

To markeder, der kan fremhæves, er:

Mercato di Antignano:

Et mellemstort marked, der er nemt at finde – beliggenheden er tæt på Piazza degli Artisti. Udbuddet af varer består primært på tekstiler, sko, håndtasker, husholdningsartikler og genbrugstøj. Der er også et overdækket mad-marked, hvor maven hurtigt kan blive mæt før øjnene. Åbent hver dag fra 9 til 14, undtagen lørdag.

Mercato di Posillipo:

Dette marked er placereret ved en allé flankeret af grantræer, hvorfra du har en fantastisk udsigt over bugten. Posillipo er et af Napolis mest elegante kvarterer, så et stop her på din Napoli-rejse kan under alle omstændigheder anbefales. Markedet tilbyder mode, sko, håndtasker, husholdningsartikler og genbrugstøj. Det er kun åbent torsdag morgen, så planlæg dit besøg her i god tid.

Napoli er pizzaens fødeby

Når du har brugt dine kræfter på at suge til dig af indtryk og købe ind på markederne – husk at prutte om prisen – så tank op med en af de fremragende, lokale pizzaer. Det er ikke en hvilken som helst pizza, du får serveret i Napoli, som siges at være stedet, hvor pizza blev opfundet.

Visse pizzariaer i Napoli holder fast på en gammel, lokal overbevisning om, at kun Pizza Margherita – den med udelukkende tomat, basilikum, frisk mozzarella og selvfølgelig lidt olivenolie – er den ægte pizza. Hvis man fylder for meget på, mener de, at man mister den sande pizza-smag, som skal være enkel. Det er nemt at finde et godt pizzasted i Napoli. Bare gå efter steder, hvor de lokale selv kommer.

Napolis øvrige køkken er generelt meget baseret på fisk og skaldyr. Du vil finde mange sovse, som er baseret på hvidløg sauteret i olivenolie, tomater og lokale rødvine. Nogle af sovsene er “arrabiata” (vred) eller “fra diavolo” (bror djævel), hvilket betyder, at de indeholder stærk chili. Det er et fabelagtigt Middelhavs-køkken, du kan udforske i Napoli.

God fornøjelse!

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere