Kaffe nydes bedst i Frankrig – miniguide til café au lait med mere

Kaffe i Italien
Få guide til italiensk kaffekultur

Hvis du er glad for kaffe, er du kommet til det rette land, når rejsen går til Frankrig. Sammen med Italien er landet kendt for at servere noget af verdens mest velsmagende kaffe – og prisen for en kop god kaffe på en hyggelig café er langt under, hvad den er i Danmark.

Mulighederne for at få serveret kaffe tilberedt på forskellige måder er stor på selv den mindste, lokale café i Frankrig, og her følger en guide til de mest almindelige typer, med de franske ord for dem – så er du sikker på, at du får den, du foretrækker.

Café

Sort kaffe uden noget tilsat, serveret i en lille kop. Vær opmærksom på, at den brygges som espresso, og derfor ofte vil være stærk i smagen. Franskmænd er især glade for denne kaffe efter frokost, og mange hælder så meget sukker i, at den da næsten også bliver at regne for en dessert.

Café au lait

Espresso med dampet mælk. I Frankrig får man ofte kaffen serveret separat i en kop, og hertil en kande med den varme mælk, som man kan blande i efter smag. En sikker vinder i de flestes ganer, og denne form for kaffe har da også vundet stor international popularitet – mest kendt under dens italienske navn, café latte, serveret i glas, som man gør det i Italien. I Frankrig serveres kaffe derimod altid i porcelænskopper.

Café crème

Sort kaffe med lidt kold mælk eller fløde i. Serveres ofte i en stor kop, og er i det hele taget meget lig den traditionelle, danske måde at drikke kaffe på – bortset fra, at kaffen er brygget som espresso.

Café noisette

Sort espresso med et lille dryp fløde i. Kaffen (“nødde-kaffe”) tager sit navn fra den mørkebrune farve, den får, når fløden blandes i. Denne type kaffe anses som en lidt forfinet dame-drik.

Café americain

“Amerikansk kaffe”. Det er den, du skal bede om, hvis du vil have almindelig filterkaffe, frem for espresso.

Café léger

Den milde espresso. Som almindelig “café”, men med dobbelt så meget vand i. Kaldes også “café allongé” (“forlænget kaffe”). Hvis almindelig espresso er lidt for stærkt til din smag, og du gerne vil nyde din kaffe over længere tid, mens du sidder i solen og betragter de franske omgivelser, er denne kaffe til dig.

Hvis du vil undgå koffein

Hvis du er glad for kaffesmag, men ikke tåler koffein, skal du bestille café décafféiné: Koffeinfri kaffe. Ligesom i Danmark bliver denne form for kaffe mere og mere almindeligt udbredt i Frankrig, selvom hærdede kaffedrikkere måske rynker på næsen ad konceptet.

Kaffe, der har arabisk oprindelse, blev bragt til Frankrig som et af de første europæiske lande i 1600-tallet, og franskmændenes begejstring for dette “sorte guld” er ikke aftaget siden. Som dansk turist vil du hurtigt vænne dig til den høje kvalitet og de lave priser, og en kop kaffe nu og da på en café vil blive en ligeså naturlig del af dagligdagen på din rejse i Frankrig, som det er for franskmændene året rundt.

Find rejser til Frankrig online nemt, billigt og sikkert her.
Mere om kaffe her: coffeepages.com

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere