Har du prøvet at holde jul og nytår på Madeira?

Fyrværkeri på Madeira ved nytår
Fyrværkeri på Madeira ved nytår

Festivaler og højtideligheder er en vigtig del af Portugals kultur. Tager du på en rejse til Madeira over jul og nytår, venter der nogle helt specielle oplevelser.

Julen og nytåret på Madeira, og specielt i Funchal, hører til nogle af de mest spektakulære festligheder på øen, og tiltrækker hvert år tusinder af besøgende fra hele verden, der enten selv har oplevet festlighederne flere gange før og ikke kan lade være at vende tilbage, eller som har hørt rygter om dem, og nu selv vil opleve dem.

Feststemning langt inden jul og nytår

Jule- og nytårstraditionerne på Madeira begynder allerede i november og er et sandt festfyrværkeri af farver, lys, duftende blomster, koncerter, udstillinger, krybbespil, ekstravagant julebelysning i gaderne – og det hele kulminerer nytårsaften, hvor mere end 250.000 kulørte lamper og verdens største nytårsfyrværkeri, til en værdi af over 1 million Euro, illuminerer nattehimlen over Funchal by. Nytårsfyrværkeriet er optaget i Guinness Rekordbog, som verdens største, og tiltrækker normalt over 10.000 cruise-gæster alene, da mange krydstogtselskaber planlægger ruten efter festlighederne på Madeira.

En sand fest at holde jul og nytår på Madeira

Inden da har lokalbefolkningen på Madeira og tilrejsende til øen forberedt sig til denne kulmination på festlighederne med koncerter, der afholdes dagligt op til nytåret, og folklore-underholdning i hjertet af Funchal, som også fortsætter ind i begyndelsen af januar. Den latinske nytårstradition er anderledes end den nordisk-protestante, og derfor afholdes nytårsfestlighederne på Madeira indtil natten mellem den 5. og 6. januar, også kaldet Epifania do Senhor (det som vi i norden kalder Hellig Tre Konger).

Blandt de mest traditionsrige ritualer kan man på Avenida Arriage, foran den historiske domkirke i Funchal, høre et berømt børnekor synge hver dag fra klokken 17 – og sidste dag i året synger et voksenkor samme steds.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere