Rejser til Nerja

Nerja byder på alt det, de fleste af os forbinder med en rigtig spansk badeferie med lyst, blødt sand og et glitrende klart hav omgivet af et dramatisk bjerglandskab. Samtidig er der kort afstand til både Granada og Malaga. Book din rejse til Nerja med Escapeaway i dag!

Mens meget af Costa del Sol er forvandlet til moderne feriemål, byder Nerja på en mere fredelig og traditionel udgave af denne del af Spanien. Byen var således oprindeligt en fiskerby og har bevaret meget af sin oprindelige karakter.

Byen ligger ved foden af det smukke bjergrige område Sierra de Almijara og byder derfor på nogle fantastiske natur- og vandretursmuligheder. Et af de mest imponerende steder i området er El Puente de Aguila, en utrolig akvædukt fra det 19. århundrede, der er et af de ikoniske vartegn for Nerja.

Glæd dig til en ferie med sandstrande, maleriske bjerglandskaber og en hvidkalket gammel by, hvor der venter mange kulinariske oplevelser!

Nerja er et af flere rejsemål på Costa del Sol som du kan rejse til med Escapeaway året rundt. Vi tilbyder afgange dagligt, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, og du vælger selv i hvor lang tid du ønsker at rejse. Bestil et billigt hotelophold eller en samlet rejse som pakke inkl. fly, hotel og transport fra lufthavnen. Du kan naturligvis også vælge at booke en lejebil der står klar til dig i lufthavnen i Malaga. Uanset hvordan du rejser til Spanien så bor du altid på nøje udvalgte hoteller og ferielejligheder med gode anmeldelser.

Velkommen til Andalusien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Nerja og andre rejsemål langs kysten hvor du bor på håndplukkede hoteller eller ferieboliger på din rejse.

>> Læs også om rejser til Frigiliana
>> Læs også om hoteller i Malaga her

Hoteller i Nerja

Populære hoteller i Nerja

Spanien, Sydspanien, Andalusien, Nerja
8,9
Meget godt
3248 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 74 km
  • Afstand til centrum: ca. 2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Nerja
9,2
Fabelagtigt
610 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 73 km
  • Afstand til centrum: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Nerja
9,0
Fabelagtigt
490 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 74 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Skal du rejse til Nejra på ferie har jeg her samlet lidt udvalgte fakta og informationer om rejsemålet. På bloggen kan du også læse mere information om Costa del Sol og finde inspiration til rejsen i de rejseguider vi har skrevet om egne erfaringer på rejser til Spanien. Læs bla. indlæg om emner som, de største seværdigheder, om kulturlivet, den fantastiske natur og ikke mindst de mange strande, om vejret når du rejser, om maden, kulturlivet, tips til udflugter og meget mere...

Nerja er på mange måder en klassisk badeby på Costa del Sol, men har dog et unikt twist. Dette er således en by med en lang og fascinerende fortid, hvilket kommer til udtryk i form af de mange seværdigheder fra hundredvis af års historie mellem de travle strande og summende pladser. Feriebyen byder blandt andet på en af Spaniens mest besøgte seværdigheder, de store præhistoriske drypstenshuler kendt som Cuevas de Nerja. 

Sproget: Der tales spansk i Nerja.

Valuta: Der anvendes euro (€)

Lokal tid: Der er ingen tidsforskel i forhold til Danmark.

Flyrejsen til: Flyvetid fra Danmark: til Malaga lufthavn ca. 3,5 timer.

Vejr og klima

Nerja har det samme tørre, varme klima som andre steder på Costa del Sol, omend nærheden til Middelhavet giver lidt lindring i den varmeste sommersol. Temperaturen ligger hen over året i gennemsnitligt omkring 18 grader med en top på ca. 26 grader i august. Hvis du vil holde ferie med godt vejr i Nerja, men godt kan undvære folkemængderne, vil en ferie i påsken eller i slutningen af september være ideel.

Landskab

Regionen, herunder kysten, er ganske stenet og byder på et væld af vandrestier, som alle giver en fantastisk udsigt over kysten og bugterne. Den største attraktion i Nerja er Cuevas de Nerja - de utrolige drypstenshuler. Hulerne som strækker sig over næsten fire kilometer, antages at være millioner af år gamle og beboet i stenalderen, hvilket antydes af de fascinerende hulemalerier af dyr.

Strande

Nerjas strande ligger i mellem dramatiske klippefremspring dækkes af grøn bevoksning og med udsigt til de majestætiske Sierra Almijaras bjerge. Den største strand er Playa Burriana, der har EU's Blå Flag. Den er især populær takket være dens centrale beliggenhed. Omgivet af palmer og er denne fine stranden det ideelle sted for lange, afslappende dage, ligesom du kan indtage frokosten på den solrige promenade og prøve kræfter med forskellige former for vandsport. For lidt fred og ro er det bedste sted i Nerja Playa el Salon, en lille bugt med fint, blødt sand og en afdæmpet atmosfære.

Lokal transport

Bus: Der er regelmæssige og billige busforbindelser, der forbinder stranden og byen. Bussen er også nyttig til dagsture til eksempelvis Almeria.

Taxa: Taxaer er en nem måde at lave korte ture på, og der er masser af taxaholdepladser i byen. Du kan også praje en passerende taxa, hvis du ser en. Vær opmærksom på, at taxaerne koster mere om aftenen og i weekenden.

Til fods: Nerja er ikke større end at man kan komme omkrig til fods, hvor det især nede langs kysten er behageligt at gå en tur.

Begivenheder

Nerja Feria: I oktober holder Nerja den årlige fest til ære for byens skytshelgen San Miguel. Det er en af de største og mest farverige begivenheder i Nerja med parader, forlystelser, levende musik og naturligvis masser at spise og drikke.

Strandfest: San Juan-festivalen er en midsommerefestival i sidste uge i juni. Dybest set er det en stor strandfest, der byder på bål og camping på stranden. En af de faste traditioner er at tilberede friskfanget sardiner.

Seværdigheder

Cuevas de Nerja er en af de mest besøgte attraktioner i Spanien og et must at opleve. Et andet Nerja vartegn er Balcon de Europa, en stor balkon højt oppe på en klippeside med spektakulær panoramaudsigt over kysten og Sierra Almijaras bjergene. For århundreder siden lå der her et vagttårn for en fæstning, og i dag er det et populært udsigtspunkt og uden tvivil et af byens mest fotograferede steder.

Efter en oplevelsestig tur, kan du slappe af på Nerjas udvalg af prisbelønnede strande med mange mindre bugter gemt på den klippefyldte kystlinie, der er perfekte til at nyde solen. Slå dig ned med en stor tallerken paella på stranden eller gå inde i byen for at få smagfulde fiskeretter eller ægte italiensk, inden du stopper for drinks på den kosmopolitiske Plaza Tutti Frutti.

Grotterne

Grotterne i Nerja ligger i Sydspanien i Sierra Almijara bjergene, nogle få kilometer fra byen Nerja, i Malaga provinsen. De ligger perfekt i en malerisk natur omgivet af typiske Middelhavslandsbyer, fyldt med Andalusiens unikke skønhed, og er ideelle som et indslag på en kulturrejse til Andalusien. 

Grotternes kalkstensformationer er dannet gennem de sidste 5 millioner år, dannet af en kæde af geologiske processer. I Triasperioden bundsatte betydelige mængder af kalkmudder sig på bunden af det ældgamle Middelhav, og blev senere omdannet til kalk-dolomit ahorn, som nu beskytter grotterne i Nerja.

Grotternes dannelse

Under bjerg-orogeny perioden, som begyndte for 65 millioner siden, drev adskillige kalklag fra Afrika og Europa ned og dannede Beticas bjergene, som f.eks. Sierra Tejeda eller Almijara bjergene. Regnens overflod gennem de sidste 5 millioner år gjorde, at der dannede sig revner i ahornen, som stimulerede den videre nedbrydning. På denne måde, hvor undergrundsvandet cirkulerede, blev hulerne dannet.

800.000 år gamle

Senere blev vandet  - på grund af den underjordiske strøm - tvunget til at finde vej til lavere lag. På denne måde begyndte hulerne at blive fyldt op med kalkkoraller. Gennem de sidste 800.000 år er de imponerende kalkstensfigurer blevet formet takket været den fortsatte kalklejring. Det er disse aflejringer, der har skabt det underjordiske sceneri i Nerja Grotterne, som bør beundres på en kulturrejse til det sydlige Andalusien.

Mad og drikke

Nerja har et fremragende udvalg af restauranter og et godt natteliv med masser af tapasbarer, middelhavsrestauranter og rig muligjed for at prøve det ægte spanske køkken. Nær stranden og havnefronten er der naturligvis især fisk og skaldyr på menuen med blandt andet fantastisk paella. Et andet populært sted om aftenen er Plaza Tutti Frutti, et bilfrit område med dusinvis af barer og restauranter. I løbet af dagen er denne plads et fredeligt og behageligt mødested og spisested. Om aftenen kommer især de yngre feriegæster her for at besøge pubber, barer og danseklubber, der holder åben til ud på de små timer.

Nattelivet

Hvis du ønsker en ferie med mulighed for at gå i byen, er du kommet til det rette sted. Når solen går ned, vækkes Nerja for alvor til live. Festen starter på den pulserende 'Plaza Tutti Frutti'. Uanset om du er på udkig efter summende barer, livlige restauranter eller levende musik, kan du finde det her i knudepunktet for Nerjas natteliv. Her finder du alt fra en pint guinness til traditionel flamenco-dans.

Aktiv ferie

Vil du ikke nøjes med at holde en klassisk badeferie med afslapning på stranden, er der meget andet at give sig til i og omkring Nerja.

Hvis du leder efter eventyr, kan du tage ned ad kysten og iføre dig snorkling-udstyr for at udforske livet under bølgerne. Du kan også tage dykkercertifikat eller forbedre dine færdigheder ved Buceo Costa Nerja, så du kan drage fuld nytte af undervandsmulighederne. Da dette oprindeligt var en fiskerby, kan du naturligvis også leje en båd og udforske kysten fra vandsiden.

Oppe på land kan det varmt anbefales at tage en jeep-tour i de fantastiske Sierra de Almijara. Det er en fantastisk måde at udforske dette dramatiske og attraktive bjerglandskab på. Turen giver dig mulighed for at lære mere om flora og fauna i dette område - hold udkig efter bjerggeder.

Tjek også Balcón de Europa, en promenade i centrum af byen med spektakulære udsigter langs kysten. Området er rigt på caféer, isboder og gadekunstnere, ligesom her ligger en restaurant, der er bygget ud over kanten. 

Vil du blive klogere på det lokale køkken, kan du og familien deltage i et madlavningskursus i Nerja på Sticky Fingers Cookery School. Undervisningen er rettet mod familier, hvilket betyder, at det også er en perfekt oplevelse for børn. Du lære at tilberede en velsmagende og traditionel andalusisk ret.

Kulturlivet

Kulturhistorisk er det ikke til at komme uden om de fantastiske Cueva de Nerja. Disse store huler ligger lige ved motorvejen og er let tilgængelige med bus fra Malaga og Nerja undtagen om søndagen. Det næsten fire kilometer lange kompleks var formentlig engang beboet af stenalderjægere og er fyldt med vidunderlige klippeformationer. 

Byens museum, Museo de Nerja, rummer forskellige fund fra hulen helt op til 1960'erne eller deromkring og give dermed et godt indblik i Nerjas fortid. Hvis du søger noget mere nutidig kultur kan Centro Cultural Villa de Nerja anbefales, hvor i løbet af året er en række opvisninger med musik og dans, især flamenco.

Ligesom i resten af Spanien er man i Nerja glade for at afholde festivaler. Kan du få din sommerferie til at passe med Sankthansaften den 23. juni, kan du se frem til den ultimative strandfest på denne side af Malaga. Her finder de lokale grillene frem for at tilberede et blændende udvalg af fisk og skaldyrsretter, herunder lækre sardiner. Det hele skylles ned med øl og vin. Den 16. juli fejrer man Virgen del Carmen, skytshelgen for fiskere. Det sker blandt andet i form af en parade af fiskerbåde såvel som festligheder i byens centrum.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne i Nerja?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 18 anmeldelser