Alte og Neue Pinakothek i München

Alte Pinakothek München
Alte Pinakothek München. Foto-kreditering: Win_Photography. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Alte og Neue Pinakothek, der ligger i München, i den sydlige region Bayern, betegnes af mange som et arkitektonisk vartegn og dets mesterværker vil absolut imponerer på en rejse til det sydlige Tyskland.

Alte Pinakothek

Meget af Münchens status som nationens “hemmelige hovedstad” skyldes byens museer i verdensklasse. Med rum efter rum med pragtværker af de gamle mestre og fra den nordeuropæiske renæssance i sin samling, der spænder fra 1300-1700-tallet, konkurrerer Münchens nyligt nyindrettede Alte Pinakothek med selveste Louvre om den mest stilfulde udstilling.

De, der kun går målrettet efter den unge Leonardo da Vincis Madonna og barnet eller Titians Tornekroningen, risikerer at gå glip af værker af Membling, Brueghel, Hals og Dürer (dennes sidste værk, De fire apostle, er et andet af museets højdepunkter).

Dette kunstmuseum byder oså på én af verdens største samlinger fra den flamske 1600-talsmaler Rubens: Af hans 62 værker, der er udstillet her, er især Selvportræt med hustru og det vældige Dommedag en omvej værd. Van Dyck, hans mest berømte elev, er også rigt repræsenteret her. Den imponerende murstensbygning, der er i venetiansk renæssancestil og i sig selv en arkitektonisk perle, blev opført i begyndelsen af 1800-tallet som hjemsted for Ludvig 1.s personlige kunstsamling.

Neue Pinakothek

På den anden side af gaden ligger Neue Pinakothek, der tager tråden op, hvor søstermuseet slutter, med store værker fra 1800-tallet. Ønsker man en ejendommelig, men spændende blanding af indtryk på en rejse til München, kan man tilbringe en formiddag på de to malerisamlinger og en eftermiddag midt i den store oktoberfest.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere