Oplev vinhøst-festival i La Rioja

Vinhøst
Besøg La Rioja-regionenog få et unikt indblik i vinproduktionen fra drue til færdig flaske.

Franskmændene har Bordeaux-regionen, italienerne Piedmonte-regionen – men spanierne har La Rioja-regionen. La Rioja, beliggende i den nordligste del af Spanien, producerer nogle af den iberiske halvøs fineste vine og har med rette vundet anerkendelse i hele verden for sin vinproduktion. Du har mulighed for ved selvsyn at opleve høsten af de druer, som Rioja-vinen brygges på, når regionens hovedstad, Logroño, hvert år afholder vinhøst-festival i sidste halvdel af september.

Fest i gaderne

Vinhøst-festivalen i Logroño hylder ikke blot høsten af de druer, som giver grundlag for produktionen af regionens berømte vin, men ærer på klassisk vis også byens skytsengel, San Mateo, og gør byens gader til en skueplads for adskillige festlige arrangementer, der alle har vinen som hovedaktør.

At indbyggerne i Logroño ved denne lejlighed hylder deres bys skytshelgen, San Mateo, er iøvrigt årsagen til, at vinhøst-festivalen her i september også undertiden går under navnet “San Mateo-festivalen”.

Trædning af druer

Èn af de mest spektakulære begivenheder under høst-festivalen er den traditionelle trædning af friskplukkede druer udført af unge, lokale vin-trædere, der er iført traditionel beklædning, og som slutter deres ritual med at tilbyde sæsonens første druesaft til skytshelgen Virgen de la Valvanera.

Men vinhøst-festivalen byder også på en række koncerter, en tyrefægtnings-festival, en international fyrværkeri-konkurrence, aftenlige danseforestillinger under åben himmel og offentlige vin-smagninger.

Du kan læse mere om vin-regionen La Rioja på hjemmesiden for regionens officielle turistkontor.

Besøg vin-museum

Mens du nu er i området og oplever en betydningsfuld del af La Riojas vin-kultur, anbefaler vi dig at lægge turen omkring det spændende vin-museum i Briones, der bærer navnet Dinastía Vivanco. Vin-museet ligger nordvest for regions-hovedstaden Logroño, hvor vinhøst-festivalen finder sted.

Her kan du ikke blot få et fascinerende indblik i dyrkningen af druer i La Rioja-regionen, men også lære om hele den vanskelige og delikate skabelsesproces, der frembringer de berømte Rioja-vine.

Du kan her læse mere om vin-museet Dinastia Vivanco.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere