Gå på opdagelse blandt Cataloniens kunstskatte

Dalis museum i Figueres
Dalis museum i Figueres. Foto kreditering: Wilhelm Rosenkranz. Uploadet under licensen CC BY 2.0

Catalonien har en rig kultur og er nok den region i Spanien med den rigeste nyere kunsthistorie. Det er nemt for turister og besøgende i regionen at se den megen kunst  på mange museer fordelt rundt om i byerne, de fleste beliggende i Barcelona, men der ligger også en del gallerier og museer i de andre byer langs kysten og i Lleida, Andorra og Girona.

Dalí-museet i Figueres

Salvador Dalí, en af det 20. århundredes mest opsigtsvækkende kunstnere, blev født, levede det meste af sit liv og døde i Figueres på den catalanske nordkyst, Costa Brava. Og her finder vi i dag også det museum, der ligger inde med den største samling af hans kunst.

Miró i Barcelona

Joan Miró i Ferrà blev født i Barcelona i 1893. Han begyndte tidligt at tegne, men havde først ikke meget succes med sin kunst, så han måtte ernære sig som bogholder. Efter et nervesammenbrud besluttede han sig dog alligevel for at satse 100 procent på kunsten, hvilket kunstelskere i hele verden i dag er taknemmelige for.

For Miró fik sidenhen en meget international karriere som kunstner, men der er ingen tvivl om, at Catalonien satte sig præg på Miró – og omvendt. I dag kan man flere steder i Barcelona opleve Mirós værker, som strækker sig fra tegninger over malerier, skulpturer, keramik, mosaikker og senere også til gobeliner.

Picassos Museum i Barcelona

Pablo Ruiz Picasso kom som 13-årig med sin familie til Barcelona fra Malaga. Han faldt godt til og opfattede Barcelona som sit egentlige hjem, måske også fordi hans far lejede ham et eget værelse, hvor han kunne arbejde i fred med sin spirende kunst.

Som mere etableret kunster delte Picasso sin tid mellem Barcelona og Paris. I dag har Museu Picasso de Barcelona en imponerede samling af Picassos kunst, og Picasso foretrak selv, at hans museum skulle ligge i Barcelona, selvom hans kunst nu kan findes på mange museer verden over.

Find rejser til Spanien.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere