Kulturrejse til Toscana, besøg Siena, Lucca, Firenze og bo i Montecatini Therme

En kulturrejse til Toscana er en rejse igennem historiens vingesus. Derfor er kunsten at udvælge byer og seværdigheder og gå i dybden med disse, for ét er helt sikkert: Har man besøgt Toscana én gang, vil man gerne rejse tilbage!

Firenze

Firenze byder på så mange seværdigheder, at man sagtens kan bruge flere uger alene til at udforske Firenze. Firenze er Toscanas hjerte og renæssancens højborg, og naturen, som omkredser Firenze, er umådelig smuk. Inden du rejser til Firenze, er det en god ide at læse lidt historie hjemmefra, for byen gemmer på utrolig meget spændende historie og nævner man Renæssancen, Medicinerne, og Etruskerne, tænker mange med rette på Firenze.

Montecatini Therme

Montecatini Therme er en gammel og berømt kurby, ikke kun i Toscana, men i hele verden. Folk rejser til byen for at få behandlinger i de mange kurbade eller blot for at pleje sig selv med de forskellige behandlinger og former for wellnes. Foruden byens meget centrale beliggenhed, som er et godt udgangspunkt for udflugter i Toscana, er Montecatini Therme også en meget hyggelig by, med utallige restauranter, cafeer, og butikker. Bybilledet præges af mange flotte parker, brede boulevarder, hyggelige gågader og ikke mindst af hoteller og huse, som er bygget i tider, hvor rigdommen var enorm i Toscana. Rejser du til Toscana og bor i Montecatini Therme må du endelig ikke snyde dig selv for at besøge Montecatini Alto, som er den oprindelige fæstningsby fra Middelalderen. Du kommer nemt til Montecatini Therme med kabelbanen og fremme venter en formidabel udsigt over Montecatini Therme og Toscanas smukke landskaber. Et godt tip er at besøge Montecatini Therme om aften, bestille en drink og se den smukke solnedgang.

Lucca

At besøge Lucca er et absolut must. Omgivet af de træbevoksede bymure fra 1500-tallet er Lucca en charmerende by med en meget hyggelig og afslappet stemning. Inden for bymuren finder man et net af gågader – og Lucca er fuld af gotiske og romanske kirker, og gamle huse, som er velholdte, og med til at give Lucca sin specielle charme. På en kulturrejse til Lucca vil du opleve at byen, ligesom Firenze, og Siena, har haft en stor rolle i den italienske historie fra Etruskerne epoke til Napoleon, som invaderede Toscana (og dermed også Lucca) i 1799.

Siena

Foruden den helt specielle stemning, som findes i Siena p.g.a. det meget kompakte centrum, omgivet af bymuren, husker mange danskere Siena, fordi tårnet på Campoen har været forbillede for tårnet på Københavns rådhus. Siena er også meget kendt for sin Domkirke og de mange tårne, som har været brugt i de mange krige gennem Toscanas historie. På en kulturrejse til Siena skal du unde dig selv at nyde en frokost eller drink på Campoen, beskue Sienas flotte plads, betragte det rige folkeliv, og forestille dig, hvordan Campoen helt tilbage fra 1200-tallet har været brugt til Palio, som Sienas berømte væddeløb.