Oplev international kulinarisk festival på kroatisk drømme-ø

Brac Kroatien
De kulinariske oplevelser får skarp konkurrence af øens idylliske badestrande.

I foråret har du mulighed for at opleve gastronomi på højt plan under særdeles attraktive omstændigheder, når sammenslutningen af kokke ved Middelhavet og i de europæiske regioner afholder deres årlige kulinariske festival i den smukke kroatiske kystby Supetar på øen Brač.

Festivalen afholdes som regel i marts eller april og har fået navnet “Pearl of the Sea”, der også kunne have været en passende betegnelse for det smukke sted, hvor den afholdes.

Deltagere fra mere end 20 lande

Festivalen har deltagelse af et stort antal professionelle kokke, amatør-kokke, journalister, rejsearrangører, ejere og repræsentanter for hoteller, restauranter, byer og kommuner fra mere end tyve lande i Europa og –  i særdeleshed – Middelhavs-områdets regioner.

Festivalen byder blandt andet på workshops, gastro-udstillinger og konkurrencer, hvor alle deltagere får mulighed for at præsentere deres lande og regioner gennem deres gastronomi.

Øen Brač

Supetar, hvor festivalen afholdes, ligger på øen Bračkun 45 minutters sejlads fra Kroatiens andenstørste by Split. Brač er Adriaterhavets tredjestørste ø med lidt under 15.000 indbyggere, hvoraf de godt og vel 3.500 lever i hovedbyen Supetar.

Brač har Adriaterhavets højeste punkt på en ø med 778 meter og er kendt for sine smukke natur, sine gode strande og sit attraktive, mediterranske klima, med masser af soltimer, lange somre og korte, milde vintre, der hvert tiltrækker mange kroatiske og udenlandske besøgende. En anden værdsat egenskab ved øen er dens luft, der er fyldt med duften af rosmarin, kurveblomster, samt appelsin-, figen- og citron-træer, der vokser på øens klippede undergrund.

Lige siden romertiden har den udmærket sig med sine fremragende landbrugsprodukter, såsom ost, vin, fårekød og olivenolie, og for nutidens besøgende er dens gådefulde og spraglede historie et interessant bekendtskab, med påvirkning fra grækere, romere, ungarer, habsburgere, venetianere, ottomannere, franskmænd, serbere, slovenere m.fl.

Desuden er øen kendt for sine hvide sten af høj kvalitet, der ikke bare er blevet brugt til at bygge øens smukke huse, men også er en eftertragtet vare i andre dele af verden, herunder Det Hvide Hus i Washington.

Supetar

Supetar, der er vært for den kulinariske festival i foråret, ligger på den nordvestlige del af Brač, og er en smuk fisker- og havneby med en usædvanlig arkitektur: Størstedelen af de mange flotte villaer i byen er mere end 200 år gamle; nogle går helt tilbage til 1600-tallet. Byen er omgivet af flere fremragende strande, og er pakket ind i et tæppe af tamarisk- og fyrtræer, der breder sig op ad bjergskråningerne bag byen.

Men byens nerve er dens idylliske havn, flankeret af en promenade med palmetræer, samt en række hyggelige restauranter, cafeer og forretninger, der gør byen til et særdeles attraktivt rejsemål, ikke bare for gastronomiske festivaler i foråret, men hele året rundt.

Læs mere om festivalen og se programmet for næste udgave på den officielle hjemmeside

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere