Få opskriften på Cataplana de Tamboril fra skønne Algarve

Fisker på Algarvekysten
Algarve er et paradis for folk, der godt kan lide fiskeretter. Her en fisker på Algarvekysten

Cataplana de Tamboril er en lækker portugisisk ret bestående af dampet havtaske i hvidvin og tomatsauce. Retten, som stammer fra Algarve i det sydlige Portugal, er ganske nem at lave. Kan du ikke lige skaffe frisk havtaske, kan du roligt erstatte med en anden type fisk.

Antal personer: 4 personer

Ingredienser:
1 kg havtaske-medaljoner (eller anden type fisk)
300 gr. rå pillede tigerrejer
1 ¼ dl. olivenolie
4 skalotteløg
1 tsk. paprika
2 tsk. marinade af rød peber
Sort peber
Havsalt
Chili
125gr. paprika-chourizo
2 mellemstore tomater
1 ¼ dl. hakkede koriander
2 dl. tør hvidvin
2 fed hvidløg
2 små laurbærblade

Tilbehør: Kogte kartofler eller ris.

Tilberedning:
Sæt en cataplana-pande (en wok med låg) på komfuret. Varm olivenolie op med svag varme og svits løg og hvidløg. Tilsæt paprika-chourizoen skåret i tynde skiver, hakkede tomater (helst uden skind og kerner), chili, marinaden af rød peber, laurbærblade og hvidvin. Lad den koge et par minutter og tilsæt havtaske-medaljonerne, samt tigerrejer. Luk cataplanaen med låget og lad retten dampe i 20 minutter ved svag varme. Åbn cataplanaen og drys med koriander (eller persille), luk den igen – herefter er den klar til servering. Server en frisk tør hvidvin til.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere