Cataplana de Tamboril er en lækker portugisisk ret bestående af dampet havtaske i hvidvin og tomatsauce. Retten, som stammer fra Algarve i det sydlige Portugal, er ganske nem at lave. Kan du ikke lige skaffe frisk havtaske, kan du roligt erstatte med en anden type fisk.
Antal personer: 4 personer
Ingredienser:
1 kg havtaske-medaljoner (eller anden type fisk)
300 gr. rå pillede tigerrejer
1 ¼ dl. olivenolie
4 skalotteløg
1 tsk. paprika
2 tsk. marinade af rød peber
Sort peber
Havsalt
Chili
125gr. paprika-chourizo
2 mellemstore tomater
1 ¼ dl. hakkede koriander
2 dl. tør hvidvin
2 fed hvidløg
2 små laurbærblade
Tilbehør: Kogte kartofler eller ris.
Tilberedning:
Sæt en cataplana-pande (en wok med låg) på komfuret. Varm olivenolie op med svag varme og svits løg og hvidløg. Tilsæt paprika-chourizoen skåret i tynde skiver, hakkede tomater (helst uden skind og kerner), chili, marinaden af rød peber, laurbærblade og hvidvin. Lad den koge et par minutter og tilsæt havtaske-medaljonerne, samt tigerrejer. Luk cataplanaen med låget og lad retten dampe i 20 minutter ved svag varme. Åbn cataplanaen og drys med koriander (eller persille), luk den igen – herefter er den klar til servering. Server en frisk tør hvidvin til.