Caldo Verde betyder direkte oversat “grøn suppe” og er en grønkålssuppe med chourizo-pølse, som oprindeligt stammer fra Minho-regionen i det nordlige Portugal.
Retten er en simpel ret og meget nem at lave og faktisk er det vigtigste element at bruge en rigtig god chourizo-pølse, og så naturligvis friske grøntsager. Nedenstående opskrift er beregnet til 4 personer.
Ingredienser:
250 gr. friske grønkål
120 gr. røget chourizo-pølse
3 store kartofler (ca. ½ kg)
1 løg
1 ½ liter vand
2 tsk. Salt
1 ¼ dl. olivenolie
Sort peber
Tilberedning:
Skyl grønkålen under rindende vand. Skær de grove stilke væk og snit kålen i meget fine strimler. Stil det til side. Kog de skrællede kartofler og løg i let saltet vand i ca. 15 minutter, til de kan pureres med en blænder. Kom olivenolie i og bring den i kog. Tilsæt og hæld den fint snittede kål i gryden og kog suppen 3-4 minutter. Anret i en suppetallerken med en skive chourizo-pølse.
I det nordlige Portugal spises Caldo Verde med majsbrød (broa de milho). Det smager også fint med et dejligt landbrød (pão saloio).